Kringwinkel ontvangt sinds heropening massaal veel goederen

Kringwinkel ontvangt sinds heropening massaal veel goederen

Foto: Kringwinkel Stroom

Aalst - De Kringwinkel Stroom met winkels in Aalst, Lede en Sint-Lievens-Houtem krijgt massaal veel goederen binnen sinds de heropening begin mei. Het is duidelijk dat iedereen tijdens de lockdown massaal aan de grote kuis ging. Al heel wat collega kringwinkels moesten de voorbije dagen daardoor noodgedwongen hun 'brengerspunten' tijdelijk sluiten.

Stroom heeft voorlopig nog alles onder controle. De reden hiervoor is het online reservatiesysteem voor het brengen van goederen. Met andere woorden, wie herbruikbare spullen wil afgeven, dient eerst een afspraak te maken via de website. Op die manier gebeurt het brengen gefaseerd en krijgen medewerkers de tijd om de gebrachte goederen te verwerken. Met het extra magazijn dat momenteel beschikbaar is op Tragel, kunnen de goederen drie dagen gestockeerd en worden ze daarna gecontroleerd, gereinigd en winkelklaar gemaakt.
Het grote voordeel voor de brengers is dat zij niet moeten wachten en vlot en veilig kunnen passeren. Win-win voor beide partijen dus. Een online afspraak maak je snel en eenvoudig via www.dekringwinkelstroom.be.
 
“Tijdens de voorbije weken hebben we ons flexibel opgesteld en wanneer mogelijk ook mensen zonder afspraak toegelaten. We merken echter dat dit een omgekeerd effect heeft. Steeds minder mensen doen moeite om een afspraak te maken. Voortaan zullen we daarom strikter zijn. Wie grote hoeveelheden met de wagen komt brengen, kan enkel de parking oprijden na het tonen van de bevestigingsmail op papier of op GSM aan onze medewerkers aan de poort. Wie kledij heeft in kleine hoeveelheden, kan dit steeds in een van onze textielcontainers steken. Voor grote hoeveelheden textiel maak je ook een afspraak. Uiteraard zijn we heel blij met alle herbruikbare spullen maar enkel op deze manier houden we controle en zorgen we dat de magazijnen niet meteen bomvol geraken", zegt Ilse Top van Stroom.
 
"De winkels zijn natuurlijk vrij te bezoeken en klanten hebben gelukkig weer snel de weg teruggevonden. In elke winkel staat handgel klaar, worden mandjes ontsmet en is er een beperkt aantal klanten toegestaan. Alles verloopt vlot. Hoe meer we verkopen, hoe sneller het magazijn leeggeraakt en hoe meer ruimte er is voor nieuwe goederen. De volmaakt kringloopcirkel dus. “
 
De inboedelservice voor het leegmaken van woningen is ook opnieuw opgestart en de gratis ophaling aan huis van grote stukken wordt mondjesmaat hervat in juni.

Voor meer info www.dekringwinkelstroom.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio