OVERZICHT. Waar kan je dit verlengde Pinksterweekend wel of niet terecht?

OVERZICHT. Waar kan je dit verlengde Pinksterweekend wel of niet terecht?

De kans is groot dat u op maandag voor een gesloten deur staat als u wilt gaan winkelen. Kijk hier wat zeker gesloten is en waar u toch nog terecht kan in het verlengde Pinksterweekend. Cafés en restaurants zijn sowieso nog dicht door de coronamaatregelen. Maar ook banken, gemeentehuizen en de meeste warenhuizen zijn gesloten.

Febelfin, de federatie voor de Belgische financiële sector, laat op zijn website weten dat de banken op maandag gesloten zijn. Klanten kunnen wel elektronisch bankieren en terecht in de selfbanks, aan de betaalterminals en de biljettenverdelers.

Postkantoren zijn toe en is er geen post- of krantenbedeling op maandag.

De politiediensten blijven altijd bereikbaar, ook op feestdagen, al zijn de bijkantoren gesloten. Voor administratieve zaken kan je er maandag bijvoorbeeld niet terecht.

Huisvuil wordt niet opgehaald op Tweede Pinksteren. Dinsdag zijn er extra ophalingen om de verloren dag in te halen.

Alle gemeente- en stadhuizen zijn tot dinsdagochtend gesloten.

De meeste warenhuizen zijn zondag en maandag dicht. Sommige AD en Proxy Delhaizes en Albert Hein zijn wel open en ook in veel kleinere Carrefour winkels kan je zondag en maandag terecht. Sommigen blijven zelfs de ganse dag open. Zoek op de site of jouw winkel in buurt open is en tot hoe laat. Zo bespaar je jezelf een nutteloze verplaatsing. Aldi en Colruyt zijn zeker dicht.

En ook wie op zijn vrije dag maandag wil klussen kan best vooraf materiaal in huis halen. Want de meeste doe-het-zelfzaken zijn toe.

Wat de kleinhandel betreft zijn veel bakkers open op maandag. Hetzelfde met beenhouwers, toch zeker in de voormiddag.

Openbare markten gaan wel gewoon door. Er gelden daar wel speciale coronamaatregelen. Zo kan je er voorlopig nog niet aperitieven.

De meeste kledingwinkels blijven dicht. Al kan het zijn dat lokaal wel handelszaken opendoen. Aan de kust bijvoorbeeld.

Ook Shoppingcentra zoals Wijnegem Shopping zijn gesloten. Wie toch wil gaan shoppen op Pinksteren of Tweede Pinksterdag kan naar Maasmechelen Village gaan. De winkels zijn open van 11 u. tot 18 u.

Pretparken zijn nog niet opnieuw open door de coronamaatregelen. Dierenparken wel. Tot en met 31 mei kunnen enkel abonnees de Zoo van Antwerpen bezoeken. Vanaf 1 juni kan ook het grote publiek dat opnieuw doen. Iedereen hoort een bezoek te reserveren in een specifiek tijdsslot.

Musea bezoeken kan wel. Normaal zijn de stedelijke musea in Antwerpen op maandag gesloten, maar deze pinkstermaandag zijn ze uitzonderlijk open. Wie tijdens dit verlengd weekend een museum wil bezoeken moet wel eerst online een ticket kopen.

Corrigeer

NIEUWS