Nieuwe woordvoerster van Open VLD krijgt racistische “bagger” naar hoofd geslingerd: “Maakt mijn voornaam mij minder Vlaams?”

Nieuwe woordvoerster van Open VLD krijgt racistische “bagger” naar hoofd geslingerd: “Maakt mijn voornaam mij minder Vlaams?”

Zelfa Madhloum (links) kreeg na haar aanstelling een hoop racistische verwijten op sociale media. Foto: Brecht Van Maele, Twitter

Zelfa Madhloum, een Open VLD-politica uit Antwerpen, heeft op sociale media een resem racistische commentaren ontvangen, nadat ze werd aangesteld als de nieuwe woordvoerder van de net verkozen voorzitter Egbert Lachaert. Ze zal geen klacht indienen.

“Ik krijg de fantastische kans om voor Open VLD te gaan werken. En dit is dan de bagger die je naar je kop krijgt, gewoon omdat mijn voornaam ‘Zelfa’ is en mijn ouders Iraakse roots hebben? Maakt mij dat minder Vlaams en minder liberaal? Voor mezelf geldt: integendeel, meer dan ooit”, schrijft Madhloum bij een collage van racistische commentaren.

Het niveau is bepaald fijnzinnig: “Die leven in hun hoofd met 500 (sic) achterstand”, “Strontwijf”, “Een bruine met blauwe overtuiging: die zou ‘k wel eens aan de tand willen voelen!”, “Dit soort moet buiten” en “Dit hebben we absoluut niet nodig, nog liever een clochard”. Met “Dag dat ze durft voor mijn voeten lopen, schop haar kreupel!!!” wordt er zelfs met geweld gedreigd.

“Open VLD is altijd een partij geweest waar niet je afkomst, maar je toekomst telt”, reageert ze zondag. “Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om voor Open VLD te gaan werken. Het moet me van het hart, het choqueert me wel, die reacties.” Madhloum zal evenwel geen klacht indienen. “Ik ga me niet in een slachtofferrol laten duwen, het motiveert mij om nog beter mijn job te doen en het verhaal van voorzitter Egbert Lachaert te versterken.”

De voorzitter zelf reageert op Twitter: “Wij zijn trotser dan ooit dat op ons partijhoofdkwartier diversiteit geen slogan is, maar een werkwoord. Maar dan dit...”.

Madhloum is een 29-jarige politica uit Puurs die werd geboren in Antwerpen. Bij de verkiezingen stond ze vijfde plaats op de Antwerpse Open VLD-lijst voor het Vlaams Parlement.

Corrigeer

NIEUWS