Anouk gaat vrijwillig in quarantaine en zondert zich af van gezin

Anouk gaat vrijwillig in quarantaine en zondert zich af van gezin

Foto: Hollandse Hoogte / Anneke Janssen

Nu ook in Nederland de lockdownmaatregelen stelselmatig versoepeld worden, is zangeres Anouk, die zelf zware astma heeft, er niet gerust op. Na diverse gesprekken met haar longarts heeft ze daarom besloten geen enkel risico te nemen en (opnieuw) in quarantaine te gaan. Zelfs haar eigen gezin zal ze de komende weken mijden.

Anouk zat eerder al anderhalve maand - onvrijwillig - in quarantaine in Marokko. Ze zat daar op het moment dat het land in lockdown ging, en raakte zes weken lang niet meer thuis. Ondertussen is de Nederlandse zangeres alweer een maand herenigd met haar gezin, maar ze heeft nu toch besloten zich opnieuw af te zonderen van haar vriend en kinderen.

Op Instagram laat Anouk weten een stap opzij te doen en voorlopig samen met haar katten Knak en Aap in quarantaine te gaan. “Ik had niet verwacht dat ik na een maand thuis te zijn alweer weg zou gaan, maar ik zie nu al dat dit de juiste beslissing is. Ondanks dat ze het thuis moeilijk vinden dat ik er niet ben, kunnen ze nu wel vrijuit hun eigen ding doen, sporten en afspreken met vrienden. Gelukkig woon ik niet ver weg en kan ik zo op de fiets of in de auto stappen om, weliswaar zonder ze te kunnen knuffelen, ze in de buitenlucht wel te kunnen zien.”

The Voice Kids

Anouk trekt voorlopig in in het huis van een vriend in Amsterdam. Dat ze opnieuw in quarantaine gaat, betekent ook dat ze niet fysiek aanwezig zal zijn tijdens de finale van The Voice Kids op de Nederlandse televisie aanstaande vrijdag. “We respecteren uiteraard haar keuze”, laat een woordvoerder aan RTL Boulevard weten. “Op dit moment worden alle mogelijkheden onderzocht, maar in dit Zoom-tijdperk weten we vast wel een mooie oplossing te bedenken.”

Corrigeer

NIEUWS