Belgian Cat Billie Massey in lijst met de tien grootste basketbaltalenten richting EK 2021

Belgian Cat Billie Massey in lijst met de tien grootste basketbaltalenten richting EK 2021

Met nog iets meer dan een jaar te gaan tot FIBA EuroBasket 2021 Women (17-27 juni 2021) zijn er een aantal zeer getalenteerde Europese speelsters die aan de deur kloppen om hun EK-debuut te vieren. In die top 10 onder meer Young Belgian Cat Billie Massey.

De 20-jarige en 1m88 power forward van Sint-Katelijne-Waver vierde twee jaar geleden in Tsjechië (EK-kwalificatie-wedstrijd) haar debuut bij de Belgian Cats en was er in februari op het pré-olympisch tornooi in Oostende ook bij. Daar kwalificeerden de Cats zich voor de Olympische Spelen in Tokio die verplaatst zijn naar de zomer van 2021 (23 juli-8 augustus). Meer bepaald één maand na het EK in Spanje (Valencia) en Frankrijk (Lyon).

De Cats openden in november de deur al voor een derde opeenvolgende Eurobasket door ruim te winnen in eigen land van Oekraïne en in Helsinki van Finland. Als corona het toelaat werken de Belgian Cats op 10 (in Portugal) en 15 november (in Oekraïne) de volgende twee EK-kwalificatiewedstrijden af.

Toptalent Billie Massey blijft volgend seizoen, net als haar tweelingzus Becky, bij vice-kampioen SKW aan de slag. Zij komen ook weer uit in de FIBA Europe Cup Women.

Corrigeer