Drie bevers sukkelen in zwembad

Video: Natuurhulpcentrum

Het Natuurhulpcentrum werd zaterdag opgeroepen om drie bevers te bevrijden uit een zwembad in Neerglabbeek. “De bevers waren waarschijnlijk onderweg naar de Itterbeek en de nabijgelegen vijvers, als ze in het zwembad van een buitenverblijf zijn gesukkeld,” vertelt Stijn Meerschaert van het Natuurhulpcentrum.

Waarschijnlijk hebben bevers het zwembad, dat nog maar een 50 centimeter water bevatte, te laat opgemerkt. “Door de corona had de eigenaar zijn buitenverblijf meer dan een maand niet meer kunnen bezoeken en kunnen onderhouden. Hij merkte de dieren op en dacht in eerste instantie aan een moeder bever en twee jonge bevers”, vertelt Meerschaert.

De bevers zijn waarschijnlijk onbewust in het ondiepe water van het zwembad gevallen. “Zo een anderhalve meter lager, en ze geraakten er op eigen kracht niet meer uit. Een bever heeft het niet overleefd. De andere twee bevers, waarvan een erg actief was en de andere op het zwembadladdertje zat, konden we vangen en lieten we een stukje verder weer vrij in de Itterbeek”, besluit Stijn Meerschaert. Het Natuurhulpcentrum geeft nog mee dat de eigenaars engageerden zich om een loopplank in het zwembad te leggen zodat dit in de toekomst niet opnieuw kan gebeuren en de bevers bij een volgende onverwachte duik op eigen kracht uit het zwembad kunnen.

Corrigeer

NIEUWS