Inschrijven vanaf woensdag 3 juni, eerste evaluatie op 10 juli

Speelzomer van Joepla start vakantie met reservatiesysteem

Speelzomer van Joepla start vakantie met reservatiesysteem

25 juli 2019: een historische dag op Speelplein Joepla. Kijk maar naar de thermometer! Foto: Geert Herman

Lochristi - Speelpleinwerking en zomerkampen, het zijn sectoren waar nog heel wat werk moet verzet worden in de nasleep van de (heftigste) coronatijd. Om die reden zal de jeugddienst van Lochristi voor de periode van 1 juli tot 17 juli werken met een reservatiesysteem voor het speelplein, kwestie van toch enig zicht te hebben op het aantal deelnemers. "Geen stress, want we voorzien ter plaatse ook nog steeds 50 plaatsen", zegt Gwynn Coumans van de speelpleinwerking.

Op de gemeentelijke website kan u vanaf woensdag 3 juni om 20 uur reserveren, voor de eerste periode. Een bevraging vooraf leert dat men gemiddeld op zo'n 300 kinderen zal kunnen rekenen, een lichte stijging vergeleken met het gemiddelde van vorig jaar. "We voorzien altijd 300 plaatsen online, je hoeft dus niet te vrezen voor je stek", vertelt Gwynn Coumans. "Indien het aantal voor een bepaalde dag toch wordt gehaald, voorzien we nog 50 plaatjes extra, 's middags aan de poort. Een rush is dus niet nodig vanaf de inschrijvingsdag. Op donderdag wordt wel telkens de inschrijving afgesloten voor de volledige week die volgt. 

Vanaf 10 juli zal men evalueren of er voor de rest van de vakantie met het vooraf inschrijven zal worden verdergewerkt. Indien dat bevestigd wordt, kan men zich vanaf maandag 13 juni opnieuw aanmelden, voor de rest van de zomer. 

Kinderen die de combinatie met Ferm Kinderopvang nemen, hoeven niet op voorhand in te schrijven. Met die namen en aantallen kan de Jeugddienst al aan de slag gaan. Idem voor wie meetrekt op één van de Joeplakampen. 

Nog praktische of organisatorische vragen over of voor uw kids? speelpleinjoepla@lochristi.be is uw antwoordpunt. 
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio