De bib heropent deuren op 9 juni

De bibliotheek heropent dinsdag 9 juli de deuren en is onder voorwaarden toegankelijk tijdens de gewone openingsuren. Tot en met 8 juni kan je alleen op afspraak gereserveerde materialen afhalen. Wie liever niet tijdens de vaste openingsuren vanaf 9 juni komt, kan nog steeds via mail een boekenpakket bestellen om ze op te halen buiten de openingsuren

Vanaf dinsdag 9 juni moet de bibbezoeker bij aankomst even aanbellen en kijken hoeveel mensen er in de inkomstruimte staan. Daar mogen maximum drie personen aanwezig zijn. In dat geval moet er buiten gewacht worden met de nodige afstand. Binnen ontsmet je eerst verplicht je handen. Het bibteam raadt iedereen aan een mondmasker te dragen.

Maximum 10 personen mogen zich in de bib bevinden. Elke bezoeker krijgt één mandje om de uit te lenen materialen te verzamelen. Er staat het benodigde materiaal om de handvatten te reinigen. De bibbezoeker moet alleen komen en houdt in de bib de nodige afstand.

Als ouder of begeleider mag je maximaal twee kinderen jonger dan 12 jaar meenemen. Ze krijgen wel elk een mandje. De kinderen blijven het hele bezoek bij de volwassene, op veilige afstand van andere bezoekers . Vanaf 12 jaar mogen kinderen zonder begeleiding naar de bib komen.

Elke bezoeker mag maximum 30 minuten in de bib zijn. Gevraagd wordt het bezoek zo kort mogelijk te houden. Je kan alleen uitlenen. Enkel de boeken, dvd’s en tijdschriften die je mee wilt nemen mag je aanréaken. Er kunnen ook E-boeken uitgeleend worden. Volg de instructies van het personeel voor het betreden van de verschillende lokalen in de bib. De toiletten zijn voorlopig gesloten voor het publiek.

Kranten en tijdschriften mogen niet gelezen worden in de bib, stoelen en zetels niet gebruikt. De tijdschriften kan je wel uitlenen en thuis rustig lezen.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio