Lochristi leeft ook nog in de (bijna) postcoronatijd

Horeca kijkt uit naar het verlossende moment...

Uit het hart van de horeca Foto: Geert Herman

Lochristi - De horeca van Lochristi kijkt net als de rest van de sector uit naar de komende en beslissende dagen. Morgen beslist de Nationale Veiligheidsraad onder meer over de heropening van hotels, restaurants en cafés vanaf maandag 8 juni. Op lokaal vlak wordt er deze namiddag in het schepencollege een voorstel op tafel gelegd voor een mogelijke uitbreiding van de bestaande terrassen.

Uitbaters de al over een terras beschikken, hebben de gelegenheid gekregen om zo een aanvraag met daarin hun specifieke situatie in te dienen. Details van die plannen leest u hier binnenkort. Gisteren merkten we in elk geval dat Lochristi er meer dan klaar voor was, op de eerste weerkundige dag van de zomer. De 'tot snel'-vlaggen werden hier en daar al binnengehaald, terrasramen worden gepoetst, zaken tonen met mondjesmaat de aanpassing van hun interieur, restaurants bieden klanten een gouden omslag met een aanbod dat geldig is eens ze weer klanten mogen ontvangen, logo's worden gewijzigd - Breugheltaferelen met mondmaskers in Beervelde, er worden 'we're almost there'-menu's gelanceerd en er zijn krijt- en andere borden met een extra-hartje voor de nakende terugkeer van de klanten. Lochristi Leeft nog... ook in de (bijna) postcoronatijd.

Het begeleidend plan van Horeca Vlaanderen waaruit blijkt dat alles veilig en verantwoord zal georganiseerd worden, kan u ondertussen hier terugvinden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio