Processie in mineur door corona: met zijn zessen in de stoet

Processie in mineur door corona: met zijn zessen in de stoet

Foto: fg

Hoegaarden -

Ondanks de coronacrisis trok op pinkstermaandag de Sint-Ermelindisprocessie in Meldert toch uit. Evenwel in mineur met slechts zes personen.

De coronamaatregelen maakten dat de traditionele processie ter ere van de dorpsheilige beperkt bleef tot zes mensen, waaronder drie muzikanten van de harmonie Feniks, parochieassistente Liesbeth Goris met de relikwie van Ermelindis en priester Andy Penne uit Holsbeek met het sacrament. Het schrijn van de heilige bleef in de kerk. In de mis vooraf was geen volk toegelaten. Ze viel wel te bekijken op het internet via livestreaming.

Aan de kerk stroomde toch een pak volk samen om de start van de rondgang te bekijken. Maar mee rondgaan op het gewone parcours langs de Meerstraat en Overhem kon niet. De straat was ook niet afgesloten, dus de deelnemers liepen achter elkaar. Talrijke wielertoeristen kruisten de processie en het viel op dat ze allemaal heel respectvol halt hielden om ze te laten passeren. Aan het monument van de gesneuvelden hield de processie even halt.

Aan tal van huizen langs het parcours hing de Ermelindisvlag uit. Familie van André Struyf van de Kardinaalshoeve had zowaar aan de voordeur een altaar in mekaar getimmerd en bij Monika Hendrickx van de pittoreske hoeve aan de kerk waren de ramen versierd met een serie Ermelindis-kaarsen.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN