Domper voor Emanuel Buchmann (BORA-hansgrohe): recordtijd op Everest-challenge wordt ongeldig verklaard

Domper voor Emanuel Buchmann (BORA-hansgrohe): recordtijd op Everest-challenge wordt ongeldig verklaard

Foto: Photo News

Hij leek het record op de Everest-challenge te hebben neergezet, maar Emanuel Buchmann blijft met lege handen achter. De Duitser van BORA-hansgrohe maakte indruk met een tijd van 7 uur en 28 minuten voor 8.800 hoogtemeters. Het record van Keegan Swenson leek verpulverd, maar de tijd van Buchmann werd ongeldig verklaard. Hij voldeed niet aan twee voorwaarden.

Volgens organisatie Hells 500, die alle pogingen voor Everest-challenges controleert, voldoet de poging van Buchmann dus niet aan alle eisen. Zo reed de Duitser zijn eerste klim van de andere kant op en koos hij nadien een andere kant. Tegen de regels, die stellen dat je maar één klim mag kiezen.

Bovendien, zo stelde Hells 500 vast, was de tijd van 7 uur en 28 de ‘gereden tijd’, en niet de ‘verstreken tijd’. Die lag op 7 uur en 51 minuten. “Een geweldige rit, maar helaas geen nieuw record”, klink het.

Buchmann verklaarde na zijn poging dat hij in deze periode zonder wedstrijden iets gel wou doen. “Als wielrenner heb je nooit tijd om zulke gekke dingen te doen, maar het is één van de moeilijkste dingen die ik ooit heb gedaan. Ik had nooit gedacht dat het tegen het einde zoveel pijn zou doen.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.