Eén recycleert Ketnet-programma met Tom Waes en zendt het uit in primetime

Video: Het Nieuwsblad

Ook na afloop van Reizen Waes Japan blijft kijkcijferkanon Tom Waes (51) op post op zondagavond. Eén gaat immers vanaf 21 juni het Ketnet-programma De blacklist uitzenden op zondagavond. In dat jeugdprogramma laat Waes de “onmogelijke” wensen van kinderen in vervulling gaan.

In de eerste aflevering van De blacklist maakt Tom Waes kennis met Rob. Die heeft ooit de badkamer thuis laten overstromen. Het zegt wat over zijn gevoel voor spektakel, maar de wens die hij voor het programma instuurde, gaat zelfs nog enkele stapjes verder. De jongen wil heel graag zelf eens een gebouw laten ontploffen. Gekkenwerk lijkt het, maar Waes gaat met hem aan de slag.

Andere schijnbaar onmogelijke wensen die dankzij Waes toch plots binnen handbereik lijken: een levensgroot peperkoeken huis bouwen, met je snowboard van de trap glijden, de heetste cake ter wereld bakken of – waarom ook niet – op een cactus zitten.

Het eigenzinnige jeugdprogramma werd oorspronkelijk zes jaar geleden uitgezonden op Ketnet, en boort wellicht nu een totaal nieuw publiek aan. Dat oude afleveringen van een Ketnet-programma, weliswaar geschikt om met het hele gezin naar te kijken, verhuizen naar Eén, komt omdat het grootste VRT-net deze zomer heel veel gaten moet invullen door het wegvallen van alle grote sportevenementen.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees