Middelbare scholen in Nederland weer open na wekenlange sluiting

Middelbare scholen in Nederland weer open na wekenlange sluiting

Middelbare scholen in Nederland openen dinsdag weer hun deuren voor grotere groepen leerlingen. De scholen waren door de corona-epidemie sinds half maart gesloten voor veruit de meeste scholieren.

De laatste weken voor de zomervakantie mogen de leerlingen weer hun schoolgebouw in, maar niet met zijn allen tegelijk. Ze moeten uit voorzorg anderhalve meter afstand houden van elkaar, net als het personeel. Daardoor schat sectororganisatie VO-Raad dat slechts een derde tot een kwart van de scholieren tegelijk naar school kan komen. De rest krijgt net als de afgelopen weken onderwijs op afstand.

Geen openbaar vervoer gebruiken

Leerlingen en medewerkers met milde klachten moeten thuisblijven. Wie door een andere aandoening een verhoogd risico loopt op een ernstig ziekteverloop, wordt aangeraden van thuis uit te blijven werken. Ook medewerkers met gezinsleden uit een medische risicogroep hoeven niet per se naar school te komen.

Leerlingen moeten zoveel mogelijk naar school lopen, fietsen of een lift regelen van hun ouders of anderen. Zeker als ze binnen een straal van 8 kilometer wonen is het niet de bedoeling dat ze met het openbaar vervoer gaan. Uitzonderingen zijn in overleg wel mogelijk.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN