FIA organiseert veiling voor strijd tegen COVID-19: Toyota F1-bolide is pronkstuk

FIA organiseert veiling voor strijd tegen COVID-19: Toyota F1-bolide is pronkstuk

De tot Pirelli-testbolide omgedoopte F1-bolide van Toyota Foto: RM Sotheby's

De FIA houdt een online veiling waarbij er heel wat F1-items te koop worden aangeboden. De opbrengst van de veiling gaat naar de strijd tegen het coronavirus COVID-19.

Voor het organiseren van #RaceAgainstCovid-veiling is de FIA een samenwerking aangegaan met het bekende veilinghuis RM Sotheby's. Aan interessante F1-items alvast geen gebrek van de verschillende F1-teams en F1-piloten doneerden heel wat interessante items.

Mercedes doneerde race-overalls van haar rijders, net als handschoenen en schoenen. Altijd al gedroomd om één van deze items van zesvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton te bezitten? Dan is dit jouw kans.

Ook Ferrari doneerde twee race-overalls: het racepak dat Sebastian Vettel droeg tijdens de GP van Singapore is één van beide maar vooral de race-overall die Charles Leclerc droeg tijdens de GP van België 2019, zijn allereerste F1-overwinning, is uiteraard een pronkstuk. 

Er zijn ook nog heel wat andere interessante items zoals bijvoorbeeld een race-overall en helm van Damon Hill. Het topstuk van de veiling is echter een F1-bolide van Toyota. Toyota doneerde immers één van haar T109-bolides voor de veiling.

Het betreft het nummer 1-chassis waarmee onder andere Toyota F1-piloten Jarno trulli en Timo Glock getest hebben in Bahrein en Portimao. Er is echter ook een Belgisch kantje aan de F1-bolide want met dit chassis testte Toyota ook in Lommel.

Toyota werkte met de T109-bolides haar laatste seizoen in de Formule 1 af en na 2009 werd de desbetreffende bolide omgevormd tot een testbolide voor Pirelli die als officieel bandenleverancier van de Formule 1 er heel wat testwerk mee verrichtte. 

De #RaceAgainstCovid-veiling wordt van 15 tot 22 juni online georganiseerd. 

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.