Deceuninck – Quick-Step legt eerste trainingsstage in de Vlaamse Ardennen vast

Deceuninck – Quick-Step legt eerste trainingsstage in de Vlaamse Ardennen vast

Foto: PRESSE SPORTS

Nu de herstart van het wielerseizoen in de verte begint te lonken, voeren de wielerteams de intensiteit van hun voorbereiding stilaan op. Deceuninck – Quick-Step start over twee weken al met hun eerste trainingskamp na de corona-lockdown. Dat zal plaatsvinden in de Vlaamse Ardennen.

De stage start op 15 juni en zal drie dagen duren. De ploeg zal niet in een hotel verblijven, maar in een groot huurhuis zodat het contact met de buitenwereld beperkt blijft. De medische staf van de ploeg zal er ook voor zorgen dat alle renners en stafleden getest worden op Covid-19 voor ze afreizen naar de stage of meteen bij aankomst. “We willen vooral de groep nog eens samenbrengen. Dat is belangrijker dan erg gestructureerde trainingssessies houden”, zegt coach Koen Pilgrim. “We zullen van de gelegenheid gebruikmaken om het parcours te verkennen van de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem. Misschien ook dat van Parijs-Roubaix, maar dan moeten we wel de Franse grens over en dat kan ingewikkeld worden.”

Deceuninck – Quick-Step wil ook graag een trainingsstage op hoogte houden in juni, maar daarvan liggen de details nog niet vast.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.