Horeca-uitbaters tussen hoop en angst over heropening: “Op welke manier dat moet gebeuren, dat is de vraag”

Horeca-uitbaters tussen hoop en angst over heropening: “Op welke manier dat moet gebeuren, dat is de vraag”

Alle terrasstoelen van Eddy Deketelaeres zaak staan nu binnen. "Hopelijk kunnen we ze binnenkort buiten zetten op een grotere ruimte dan nu. Dat zou enigszins onze fel verminderde capaciteit kunnen compenseren." Foto: svg

Aalter / Eeklo / Evergem / Maldegem / Lievegem / Vinderhoute -

De lokale horeca-uitbaters kijken reikhalzend uit naar wat de Nationale Veiligheidsraad woensdag beslist over een mogelijke heropening. “We gaan er van uit dat we opnieuw mogen openen. Maar op welke manier: dát is de vraag.”

Eddy Deketelaere is een horecaman in hart en nieren met meer dan twintig jaar ervaring in de sector. Hij heeft twee zaken in Eeklo: Cultuurcafé Bakkerei en bistro De Ramblas. Daarnaast is hij voorzitter ...