Meer dan vijf miljoen voor Lierse wegenwerken

Meer dan vijf miljoen voor Lierse wegenwerken

Het kruispunt Ring-Boomlaarstraat. Foto: Chris Van Rompaey

Lier -

In haar geïntegreerd investeringsprogramma voor dit jaar maakt Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) ook voor Lier heel wat geld vrij.

Zo kent de Vlaamse overheid al een deel van de middelen goed voor het fietspadproject tussen Lier en Koningshooikt op de Aarschotsesteenweg (N10). Ook op andere Lierse invalswegen plant het Vlaams Gewest ingrepen. De Waversesteenweg (N108) krijgt bijvoorbeeld voor 1,6 miljoen euro een nieuw wegdek. Vlaanderen voorziet ook in geld voor de herinrichting van de Antwerpsesteenweg buiten de Ring (R16), maar dat project is wel afhankelijk van de evaluatie van de proefopstelling daar.

Het Vlaamse Gewest wil ook werk maken van de Lierse Ring. Bij dit belangrijke project ligt de focus op de heraanleg van de fietspaden. Het Agentschap voor Wegen en Verkeer investeert 1 miljoen euro in de uitvoering. Ook voor de studie vooraf is budget voorzien.

Om het lijstje af te sluiten is er zicht op een investering voor de herinrichting van de stationsomgeving. Voor de ontsluitingsweg vanop de Ring naar het station en de herinrichting van het kruispunt R16-Boomlaarstraat staat een financiering van ongeveer 2,5 miljoen euro op de planning.

Het geld mag dan wel vastliggen, de startdatum uiteraard nog niet. Het Vlaams Gewest moet de projecten eerst aanbesteden. Zodra het een aannemer aanstelt, kan over de timing van de werken gesproken worden. “Voor sommige projecten zijn onteigeningen nodig. Ook die maken het voorspellen van een startdatum vaak moeilijk”, benadrukt schepen van Openbare Ruimte Bert Wollants.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio