"Met tranen in de ogen naar de filmpjes gekeken die ik doorgestuurd kreeg"

Dans- en balletschool Arabesk danst weer!

Tineke Boel is er terug, gezond en wel en lenig na de corona-ellende: met liefst vijf groepen hervatte ze dinsdag voor het eerst de lessen op het grasplein voor woon-zorgcentrum Sint-Pieter in de Bosdreef. Het zorgde voor een fijn spektakel in de late namiddagzon en zelfs een handvol verbaasde toeschouwers.

12 maart, de datum ligt nog vers in het geheugen van Tineke Boel, laureate van de Alfons de Schepperprijs in 2019, en bezielster van Dans- en balletschool Arabesk. "Plots was het gedaan met dansen, onverwacht en heftig", vertelt ze tussen twee groepslessen door op het wat hobbelige grasveld vlakbij 't Fazantenhof. "Niet dat ik al die tijd heb stilgezeten, ik heb zoveel mooie reacties en dansfilmpjes gekregen de voorbije weken van mijn leerlingen. Ik zat soms met de tranen in de ogen, omdat ik mijn zoetjes miste. Even heb ik overwogen om via Zoom met filmpjes te beginnen, maar de meisjes hadden wellicht al zoveel werk aan het scherm voor de school."

"De laatste weken is Tineke beginnen uitkijken naar locaties: van de basisschool in de Bosdreef, naar de terreinen van Orphanimo, maar overal zijn er ook speciale opstellingen en situaties naar aanleiding van de veiligheidsmaatregelen. "Tot we op deze locatie kwamen. De bewoners van het woon-zorgcentrum keken geïnteresseerd toe, en ook de directrice was enthousiast. Vandaag heb ik al vijf groepen op de agenda staan, donderdag staan we hier opnieuw. En ja, het geeft zoveel deugd en voldoening. Al is het wel aanpassen: veel oefeningen moeten we noodgedwongen individueel doen, terwijl het eigenljk partneroefeningen zijn. Dat moeten we er dan maar bijdenken. De grote groepen zijn gesplitst, en het valt dan meteen op hoe supergeconcentreerd de kinderen zijn in een kleinere bubbel."

De onmiddellijke toekomst?  "Hopen dat het mooi weer blijft, een beetje miezeren mag wel van mij. En een echte plancher hebben we niet nodig. Ik wil gerust in juli en augustus de lessen verder zetten. Ik heb mijn vakantie al gehad", vertelt Tineke, terwijl ze al haar spullen bijeenpakt.  Want zo'n lesavond in open lucht, er komt meer bij  kijken dan u denkt. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio