Wie herkent de dader: Gentse vrouw verkracht door (valse) taxichauffeur

Wie herkent de dader: Gentse vrouw verkracht door (valse) taxichauffeur

Foto: Faroek

Gent -

Het opsporingsprogramma Faroek doet een oproep naar getuigen nadat een Gentse vrouw die in september 2019 slachtoffer werd van een verkrachter. De dader is taxichauffeur of deed zich voor als taxichauffeur en kwam met een smoes binnen in het appartement van de vrouw.

De jonge vrouw was in de nacht van 2 op 3 september op stap geweest met vrienden in Gent. Rond 4 uur ’s nachts besloot ze om aan de Vlasmarkt een taxi te nemen naar huis. “Ik neem wel vaker taxi’s”, getuigt het slachtoffer die onder de schuilnaam Céline. De taxichauffeur bracht Céline naar haar thuis in de Meulesteedsesteenweg. Maar daar begon de chauffeur zich verdacht te gedragen.

Enkel cash

Céline had geen cash geld bij, enkel een bankkaart. Maar de chauffeur verklaarde dat hij enkel cash kon aanvaarden. De verdachte vroeg ook of hij even naar het toilet kon gaan. “Zo zijn we in mijn appartement gekomen. Nadat hij naar het toilet was geweest, begon hij weer over de betaling. Hij kwam rustig dichtbij staan en keek me in mijn ogen. Hij vroeg me op verschillende manieren hoe ik zou betalen. ‘Wat stel je voor dan?’, vroeg hij. Céline stelde voor om naar de bank te gaan. Maar dat had de verdachte geen oor naar. “Na dat gesprek is het volgende dat ik me kan herinneren dat ik op mijn bed lag en dat hij voor me stond. Hij is op mij komen liggen. Ik vind het moeilijk om uit te leggen en probeer het misschien specifiek te verdringen. Ik kon gewoon niets doen. Ik lag er gewoon verlamd, zonder te kunnen reageren.”

“Misschien vaker gebeurd”

Céline herinnert zich niet goed wat er die nacht nog gebeurd is. “Ik weet enkel nog dat ik de dag nadien wakker werd en me al had gedoucht, wat ik normaal ’s avonds niet doe. Ik kreeg ook het gevoel, omdat hij zo rustig bleef en het vertrouwen kon winnen zonder agressief te zijn, dat hij erg goed wist wat hij deed. Misschien was het al vaker gebeurd”, vermoedt ze. Ook de Gentse politie onderzoekt die piste. “Mogelijk zijn er inderdaad nog slachtoffers”, legt Wouter De Bosscher van de Gentse politie uit. “Omdat hij zeer kalm was, was hij mogelijk niet aan zijn proefstuk toe. Als vrouwen zich herkennen in het verhaal, is het belangrijk dat ze aangifte doen. Dat zou het onderzoek een hele stap vooruit kunnen helpen.”

De politie sprak taxibedrijven aan, zocht naar een verdachte onder geregistreerde taxichauffeur. Maar het spoor loopt dood. “Het is dan ook niet duidelijk of het gaat om een geregistreerde taxichauffeur. Het kan ook iemand geweest zijn die zich als taxichauffeur voordeed”, zegt De Bosscher. De politie hoopt via het opsporingsbericht toch tips te krijgen over de man, die mogelijk vaker aan de stelplaats van de Vlasmarkt te zien is. De man heeft een blanke huidskleur, lichte ogen en heel kort, asblond haar. Hij is ongeveer 35 jaar oud, 1,75 meter lang, normaal gebouwd en Nederlandstalig.

Wie meer informatie heeft over de feiten of de verdachte, kan de politie contacteren op het gratis nummer 0800 30 300 of via het e-mailadres opsporingen@police.belgium.eu.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio