448.235,67 euro Vlaamse steun voor sport, jeugd en cultuur

Geraardsbergen - Vlaanderen trekt 87 miljoen euro uit voor de lokale sport-, jeugd- en cultuurverenigingen die door de coronacrisis heel wat inkomsten mislopen hebben. Van die pot gaat 448.235,67 euro naar Geraardsbergen.

"Heel wat lokale sportclubs, toneelgezelschappen of jeugdverenigingen zagen door de coronacrisis inkomsten verloren gaan" stelt minister Ben Weyts (N-VA) vast. "Een eetfestijn, een lokale wafelverkoop of een jaarlijks theateroptreden geven hen in normale omstandigheden de nodige zuurstof om doorlopende uitgaven te kunnen bekostigen. We weten dat we met deze impuls niet alle kosten kunnen mee dekken maar het is in de eerste plaats een appreciatie voor de belangeloze inzet van zovele Vlamingen.”

“Vlaanderen voorziet  448.235,67 euro voor de sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in Geraardsbergen” zegt N-VA-gemeenteraadslid Ilse Roggeman “Deze extra middelen zijn voor veel van onze verenigingen de redding om te kunnen blijven voortbestaan en zo het sociale weefsel in Geraardsbergen mee vorm te geven.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio