Zelf ijs maken zonder ijsmachine: het klinkt niet evident, maar dankzij dit kookboek is het dat wel

KOOKBOEK OP DE ROOSTER

Zelf ijs maken zonder ijsmachine: het klinkt niet evident, maar dankzij dit kookboek is het dat wel

Deze week maken we ons eigen ijs – zonder ijsmachine dan nog. Bam. Bam. Bam! Daar sta ik dan, te meppen met een ijsschep op een solide blok sorbet. “Laat het nog wat ontdooien”, klinkt het geërgerd vanuit de woonkamer. De echtgenoot weet hoe beperkt mijn capaciteit tot geduld is. “Je gaat hem kapotmaken”, volgt, na het geluid van diezelfde ijsschep die uit alle macht tussen de rand van de diepvriesdoos en de sorbet gewrikt wordt. Ik geef het op. Geduld dan maar. Dat was toch al vereist bij het maken van sorbet zonder ijsmachine.

Om het halfuur die boel mixen, en dan nog eens zeven tot acht uur wachten voor het allemaal eetklaar is …

Gelukkig gidst Marleen Visser, auteur van IJs, de lezer helder en eenvoudig doorheen het proces ...

Slimmer Leven - Eten & Drinken