Vier keer hemels zoet: onze wijnkenner proeft dessertwijnen om langer te bewaren

Vier keer hemels zoet: onze wijnkenner proeft dessertwijnen om langer te bewaren

Na zes maanden aandacht voor bewaarwijn leek het ons tijd om even de kelder te inventariseren. En die begint aardig aan te dikken. Vooral rood met zowel vrij snel te drinken wijnen als exemplaren die we nog een paar jaartjes mogen vergeten. Wat we nog missen? Heel wat, maar vooral zoete witte wijnen, vaak kortweg dessertwijnen genoemd. Want laat dit nu net de categorie zijn die vaak het grootste bewaarpotentieel heeft. Daarom deze week, voor het zomerreces, vier keer hemels zoet.

Ben Ryé 2017

Donnafugata Passito di Pantelleria

Italië

Alcoholgehalte: 14,5% vol.

Prijs: 25,99 euro (37,5 cl)

Te koop bij: Colruyt Klassewijnen

Bewaren: Meer dan vijf jaar

Pantelleria ...

Slimmer Leven - Eten & Drinken