Ook Romelu Lukaku zegt neen tegen racisme: “Blijf vredevol betogen en de boodschap verspreiden”

Ook Romelu Lukaku zegt neen tegen racisme: “Blijf vredevol betogen en de boodschap verspreiden”

Foto: Photo News

Romelu Lukaku steunt de protesten tegen racisme in de Verenigde Staten na de dood van Feorge Floyd door politiegeweld: “Blijf vreedzaam protesteren en de boodschap verspreiden”, schrijft hij op sociale media.

Romelu Lukaku heeft zich in het verleden al vaak uitgesproken tegen racisme. De Rode Duivel liet zich dan ook nu horen na het gebeuren in de Verenigde Staten.

“Lieve zwarte vrouwen, ik aanbid jullie. Bedankt om voor ons te zorgen zelfs te midden van alles wat jullie zelf moeten doorstaan. Bedankt om ons te steunen wanneer we met onze rug tegen de muur staan. Jullie zijn de ruggengraat van onze gemeenschap. Ik waardeer elk van jullie.”

“Lieve zwarte mannen, ik doe mijn hoed af voor jullie. Heel wat mensen proberen ons neer te halen, maar we rechten steeds onze rug. Sinds onze geboorte staan we met onze rug tegen de muur maar toch halen sommigen van ons het. We moeten ons verenigen en de jongere generatie voorbereiden en hen vertellen dat ze fantastisch zijn en kunnen zijn.”

“Blijf vredevol betogen en blijf de boodschap verspreiden. Black lives matter. Neen tegen racisme.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.