Man slaat autoruit in om hond uit snikhete wagen te redden: “Zat minstens een halfuur opgesloten”

Man slaat autoruit in om hond uit snikhete wagen te redden: “Zat minstens een halfuur opgesloten” Video: Facebook

Enkele omstanders hebben op een parking in de Welshe stad Swansea een hond uit een benarde situatie gered. De viervoeter zat opgesloten in een snikhete wagen en moest wachten tot zijn baasje klaar was met winkelen in een nabijgelegen supermarkt. Een ongeruste man wilde echter geen risico nemen en besloot een van de autoruiten in te slaan om redding te brengen.

Zoey Thornton bracht alles in beeld. Volgens de dame zat de hond minstens een halfuur opgesloten in het voertuig. Een van de ruiten vooraan stond een beetje open, maar bij temperaturen tot ruim 22 graden Celsius hielp dat nauwelijks om voldoende verluchting te bieden. “Dit was lang genoeg voor een hond om oververhit te raken”, stelde ze. De politie werd onmiddellijk verwittigd. Via een oproep in de supermarkt werd ook het baasje aangespoord om terug te keren naar zijn wagen.

Doordat zowel de politie als het baasje ondanks de onrustwekkende situatie lang op zich lieten wachten, besloot een man toch maar een van de ruiten in te slaan. Kort nadien kreeg de viervoeter water aangeboden van de omstanders. “De hond was vrij hevig aan het hijgen”, merkte Thornton op. “Ik heb zelf honden, en zou ze nooit achterlaten in de wagen. Ik hoop dat mensen hierdoor beseffen dat ze hun huisdier beter niet laten zitten in de auto, zeker bij dit warme weer.” De politie van South Wales gaf het baasje uiteindelijk enkel een waarschuwing.

bekijk ook

Vrouw in paniek nadat ze haar baby per ongeluk in snikhete auto achterliet: “Begrijp niet hoe dit kon gebeuren”

Bestuurder reageert woedend nadat politie ruit inslaat om zijn hondje te redden uit snikhete BMW

UITGELEGD. Hoe herken je een zonnesteek bij je hond?

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees