Twintiger met autisme lokt kwetsbare meisjes naar studio

Twintiger met autisme lokt kwetsbare meisjes naar studio
Brecht / Turnhout -

Een 25-jarige man die drie tienermeisjes naar zijn studio in Brecht probeerde te lokken en een van hen daar verkracht zou hebben, hoorde woensdag zes jaar cel tegen zich vorderen. Hij blijft erbij dat alles met instemming van het slachtoffer gebeurde. Opvallend: enkele maanden daarvoor was hij al in een gelijkaardig dossier veroordeeld.

Een 16-jarige meisje was op 4 november 2019 haar instelling in Turnhout ontvlucht om de beklaagde in Brecht op te zoeken. “Hij had contact met haar gezocht via sociale media en had dit bijzonder kwetsbare meisje rond zijn vinger gewonden”, stelde de procureur.

De beklaagde was al snel handtastelijk geworden en had haar in de loop van de avond, nacht en ochtend driemaal verkracht. Ze was te bang geweest om zich te verzetten. De twintiger bekende alleen dat hij het meisje hasj had laten roken. Van verkrachting was volgens hem geen sprake. “Ze was vrij om te vertrekken maar is toch gebleven. Door zijn autisme heeft mijn cliënt wel moeite met het inschatten van de intenties van anderen”, pleitte zijn advocate. De beklaagde had daarvoor ook nog met twee andere tienermeisjes uit instellingen contact gezocht. Hij had een 17-jarig meisje tot 3.000 euro aangeboden voor allerlei seksuele diensten.

Ook beloofde hij haar een iPhone in ruil voor foto’s in haar ondergoed. Op die laatste vraag was ze in gegaan. Ze had wel geweigerd van naar hem te komen. Een ander 16-jarige meisje wilde dat wel doen, maar was in Brecht verloren gelopen. Ook voor het aanzetten tot ontucht, aanranding en grooming vroeg hij de vrijspraak. De seksuele voorstellen had hij alleen maar gestuurd om wat spanning te creëren in zijn leven en om te kijken hoe de meisjes zouden reageren. Vonnis op 17 juni.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio