Niet in De Schorre, maar wel in je tuin: er komt deze zomer dan toch een Tomorrowland

Video: Tomorrowland

Er komt dan toch een Tomorrowland deze zomer. Niet op het gekende terrein De Schorre in Boom, wel bij je thuis. Het dancefestival organiseert in het laatste weekend van juli een digitale versie met livemuziek, die je thuis kan volgen via laptop, tablet of smartphone. De line-up wordt op 15 juni bekendgemaakt, maar Dimitri Vegas en Like Mike zijn er al zeker bij. “Het is zeker niet minderwaardig ten opzichte van het echte festival”, zegt Vegas.

Eerst schakelde de coronacrisis Tomorrowland Winter in Frankrijk uit. Vervolgens trok het virus ook een streep door onze festivalzomer. Twee uitverkochte weekends zag de organisatie in rook opgaan. Nu bieden ze op zaterdag 25 en zondag 26 juli, wanneer normaal het laatste weekend van het dancefestival had moeten plaatsvinden, een digitaal alternatief aan: Tomorrowland around the world, the digital festival. “Zie het als een combinatie tussen een goeie game en een livestream van dj’s, met alle video- en 3D-technieken die we van Tomorrowland gewoon zijn”, legt woordvoerster Debby Wilmsen uit. Waar er op het gewone festival zestien podia zijn, zijn dat er nu acht met een volledige line-up van verschillende genres. Zoals de Freedom Stage, Moosebar en Core. Daarnaast zijn er ook drie nieuwe kleinere podia, die voor de gelegenheid zijn ontworpen. De Mainstage van dit jaar, in het thema ‘The Reflection of Love - Chapter 1’ zal er in primeur onthuld worden.

Niet in De Schorre, maar wel in je tuin: er komt deze zomer dan toch een Tomorrowland
Foto: Tomorrowland

“Het lijkt alsof we de podia echt hebben opgebouwd en gefilmd, maar ze zijn in 3D uitgetekend”, zegt Wilmsen. “De artiesten maken livemuziek voor een speciale groene achtergrond, waarna die beelden geprojecteerd worden op het podium. Voor elk podium is er de juiste artiest, met alle toeters en bellen.” Hoewel het vergelijkbaar is met een game en je kan chatten met elkaar, zal je niet als avatar rondwaren op het festival. Dat doet overigens behoorlijk realistisch aan. “Bij het binnengaan van het festival wandel je over de paadjes en hoor je gebabbel en muziek van allerlei podia samenkomen, voor je uit de line-up kan kiezen naar welk podium je gaat.”

Heruitvinden

“Voor ons is het een beetje de festivalervaring heruitvinden, maar we geloven echt dat we de spirit van Tomorrowland kunnen vatten en entertainment op het hoogste niveau kunnen brengen naar mensen over de hele wereld”, zegt medeoprichter Michiel Beers. “We hopen dat honderdduizenden mensen zich op een verantwoorde manier zullen verenigen en dat er kleine Tomorrowland-bijeenkomsten bij mensen thuis over de hele wereld zullen worden georganiseerd.”

De volledige line-up wordt pas op maandag 15 juni bekendgemaakt, maar enkele namen staan al vast: Dimitri Vegas & Like Mike. “Ik was al even op de hoogte. Het gaat echt iets zal zijn wat de mensen gaat verbazen”, zegt Vegas. “Het zijn niet zomaar visuals, maar er werd een hele wereld gebouwd.” Normaal staat het duo live voor een massa volk, dat zal nu niet zo zijn. “Voor ons zal dat wel een groot verschil zijn. We zullen het live publiek missen, maar tegelijk is het heel leuk om te experimenteren. Ik vind het fantastisch om daar deel van uit te maken. De echte festivals zullen niet verdwijnen, maar ik zie dit toch wel als extra mogelijkheid voor de toekomst. Het is zeker niet minderwaardig ten opzichte van het echte festival. Wat het gaat geven, daar heb ik geen flauw benul van. Maar ik heb hoge verwachtingen.”

Niet in De Schorre, maar wel in je tuin: er komt deze zomer dan toch een Tomorrowland
Foto: Geert Van de Velde

Party

Het festival zal exclusief te volgen zijn via tomorrowland.com, telkens van 15 uur tot 1 uur ’s nachts. Dagtickets kosten 12,50 euro, voor een heel weekend tel je 20 euro neer. Daarvoor krijg je ook nog een week video-on-demand om het festival opnieuw te bekijken. Bovendien kan je met een ticket het festival via drie verschillende toestellen bekijken. Naast muziek, licht- en vuurwerkshows, zijn er ook nog webinars, games of workshops. En het festival is toegankelijk voor iedereen ter wereld, ongeacht welke leeftijd. Op 18 juni start de kaartenverkoop op de website.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees