Nichtje van Michael Jackson zeven keer met mes gestoken: “Daad van racisme”

Nichtje van Michael Jackson zeven keer met mes gestoken: “Daad van racisme”

Het nichtje van wijlen Michael Jackson is neergestoken in een daad van racisme. Dat vertelt de jonge vrouw, Yasmine Jackson, zelf op haar sociale media. “Ik werd zeven keer met een mes gestoken”, schrijft ze.

Yasmine Jackson (25), die werkt als verpleegster, werd naar eigen zeggen vlakbij haar woonst in Las Vegas aangevallen. Een vrouw achtervolgde haar en schold haar uit. Vervolgens trok ze een mes en stak ze Yasmine maar liefst zeven keer in de nek en het gezicht. Ze deelde nadien de beelden van haar verwondingen op sociale media.

“De vrouw achtervolgde me en begon me neer te steken”, schrijft Jackson bij de foto’s op Instagram. “Het enige wat ik kon horen was dat ze me een n**** noemde. Ik kan mijn nek niet bewegen en ik ben bang om alleen te zijn. Ik ben de mensen die me hebben geholpen dankbaar.”

Het incident vond een aantal dagen geleden plaats, toen er rellen ontstonden tijdens protestacties. Die betogingen kwamen er naar aanleiding van het dodelijke politiegeweld tegen George Floyd. Zijn dood wordt nu gezien als een symbool van het systematische politiegeweld in Amerika. “Ik bid tot God dat hij al wie enige vorm van haat in het hart draagt tegen zwarte mensen geneest. Dit verdiende ik niet, niemand verdient dit. En trouwens, ik ben nog steeds trots om zwart te zijn.”

Yasmine Jackson is de dochter van Joh’Vonnie, een kind uit een buitenechtelijke relatie tussen Joe Jackson - de vader van Michael Jackson - en een vrouw genaamd Cheryl Terrell. Joh’Vonnie is dus de halfzus van Michael Jackson, Yasmine Jackson is het nichtje van de zanger.

Yasmine Jackson deelde foto’s van haar verwondingen op Instagram, zie hieronder. Opgelet: schokkende beelden.

Corrigeer

NIEUWS