Zorgbehoevenden, mantelzorgers en verzorgers gelukkig met heropening dagopvangcentra

Zorgbehoevenden, mantelzorgers en verzorgers gelukkig met heropening dagopvangcentra

Een foto van CADO Linter, van lang voor de lockdown begon. Foto: Paul Pans

Ferm Thuiszorg heropende een tijdje geleden haar kleinschalige dagopvanglocaties CADO in de provincie Vlaams-Brabant. Een hele opluchting voor de cliënten, hun mantelzorgers en de verzorgers.

Het was hoog tijd voor deze versoepeling”, zegt Caroline Audoor namens Ferm. “Dagelijks en vaak alleen, zorgen dragen voor een zorgbehoevend familielid of partner is voor vele mantelzorgers erg zwaar. Dagopvangcentra bieden een adempauze omdat ze er hun naaste, met een gerust hart, aan de goede zorgen van een professionele thuisverzorger mogen toevertrouwen.”

Een trouwe gebruiker getuigt: “De dagen duurden eindeloos. Het was me soms ook veel te stil. Nu kan ik weer eens iets anders doen, samen met lieve mensen. De dag vliegt hier zo om en met anderen aan tafel, dat doet eten!”, glundert hij.

“Ik ben er met volle goesting ingevlogen”, zegt een van de verzorgsters. “Ook onze cliënten zijn zo blij om mij en de andere mensen terug te zien. Ze genieten volop van de aandacht. Het is nu wel anders met de beschermingsmaatregelen. Dat kost wat meer tijd, maar we hebben het er graag voor over. Ook de mantelzorgers genieten van die kleine adempauze. Eindelijk hebben ze een beetje tijd voor zichzelf.”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS