Vanaf 1 september wordt de snelheid op de Brusselse ring verlaagd naar 100 km per uur

© Photo News

De snelheid op de Ring rond Brussel wordt in het kader van het Vlaamse Energie- en Klimaatplan 2021-2030 verlaagd naar 100 kilometer per uur. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) vrijdag meegedeeld op de Vlaamse Regering.

De Vlaamse Regering had op 9 december 2019 het Vlaams Energie- en Klimaatplan 2021-2030 definitief goedgekeurd. Dit plan bestaat uit verschillende maatregelen waaronder ook de snelheidsverlaging op de Brusselse ring van 120 km/uur naar 100km/uur. Minister Lydia Peeters heeft nu na overleg met haar Brusselse collega Elke Van den Brandt beslist dat dit laatste vanaf 1 september zal gebeuren.

De snelheidsverlaging van 120 naar 100 km/uur komt er op alle wegvakken van de Brusselse ring (R0) die in het beheer zijn van het Vlaamse Gewest, alsook op de parallelwegen van de R0 ter hoogte van de op- en afrittencomplexen. De snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur, zoals op het viaduct van Vilvoorde omwille van veiligheidsoverwegingen, blijft behouden.

“De snelheidsverlaging van 120 naar 100 km/uur zal ingaan vanaf 1 september 2020. Momenteel worden de nodige voorbereidingen getroffen door de aannemer zoals het plaatsen van de palen en het aanleveren van de verkeersborden. Een snelheidsverlaging tot 100 km/uur op de Ring rond Brussel (R0) zal een positieve impact hebben op CO2-uitstoot en ook op de lokale luchtkwaliteit”, verklaart minister Peeters.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie