Campus Stassart biedt vanaf volgend schooljaar opleiding Toerisme aan

Campus Stassart biedt vanaf volgend schooljaar opleiding Toerisme aan

Foto: Busleyden Atheneum

Mechelen -

Het Busleyden Atheneum campus Stassart breidt haar aanbod vanaf 1 september uit met een afdeling Toerisme. De opleiding krijgt de naam ‘Maya’ en zet onder meer in op meertaligheid, digitale toepassingen en duurzaam lokaal toerisme.

“De opleiding Toerisme werd tot nu toe nog niet aangeboden in het Busleyden Atheneum en vormt dan ook een welgekomen aanvulling op het onderwijsaanbod in onze school”, zegt directeur Tanja Janssens van BA campus Stassart. “De opleiding kreeg de naam ‘Maya’ en start in de tweede graad TSO. Nadat de leerling afgestudeerd is, kan hij of zij onmiddellijk aan de slag in de toeristische sector. Ook instappen in een passende richting in het vervolgonderwijs is mogelijk.”

De nieuwe opleiding zet voornamelijk in op lokaal toerisme en duurzaam, avontuurlijk en budgetvriendelijk reizen. “Want memorabele vakanties hoeven immers geen fortuin te kosten”, aldus Janssens. “Daarnaast is meertalige communicatie erg belangrijk en zetten we in op allerhande digitale tools om de lessen attractiever en effectiever te maken. We beschikken daarvoor over een volledig nieuw leslokaal. We zetten ook een nauwe samenwerking op met de afdeling ‘Restaurant-keuken’. Beide afdelingen vullen elkaar mooi aan.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio