Ecuadoriaans wielertalent overleden na ongeval met vluchtmisdrijf ondanks waarschuwingen van Giro-winnaar Richard Carapaz

Ecuadoriaans wielertalent overleden na ongeval met vluchtmisdrijf ondanks waarschuwingen van Giro-winnaar Richard Carapaz

De Ecuadoriaanse wielrenner Rubén Darío Tatés (20) is in zijn thuisland overleden nadat hij werd aangereden door een auto. De renner is afkomstig uit de provincie Carchi, net als Richard Carapaz. Die had na zijn Girozege nochtans gewaarschuwd voor de gevaarlijke wegen in zijn land.

Ruben Dario Tates (20) werd in Ecuador op training aangereden door een auto en overleefde de klap niet. Zijn broer Ricardo werd ook aangereden en is zwaargewond. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf maar werd later opgepakt door de politie.

De overleden renner is afkomstig uit de provincie Carchi, net als profrenners Richard Carapaz (Team INEOS) en Jonathan Caicedo (EF Education First). Dario Tates reed trouwens voor een jeugdploeg wordt gesteund door Caicedo.

Carapaz, die na zijn eindzege in de Giro al waarschuwde voor de gevaarlijke wegen in zijn land, reageerde al op sociale media: “Het doet me verdriet dat een jonge man stierf terwijl hij zijn droom najoeg om een geweldige rijder te worden. Dit stemt tot nadenken, de mensen moeten meer respect hebben voor elkaar. Ik vraag de autoriteiten om recht te doen geschieden en ze moeten ervoor zorgen dat de regels worden nageleefd. Mijn innige deelneming voor de familie, ik wens ze heel veel kracht om dit onherstelbare verlies te verwerken.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.