Nancy uit ‘Thuis’ neemt ook op MNM haar taxi: “Ongelooflijk wat mensen aan ‘Nancy’ durven te zeggen”

Nancy uit ‘Thuis’ neemt ook op MNM haar taxi: “Ongelooflijk wat mensen aan ‘Nancy’ durven te zeggen”

‘Nancy’interviewt Willy in haar taxi. Foto: vrt

In afwachting van de terugkeer van Thuis op tv, krijgt de populaire Eén-soap nog een spin-off op de radio. Na Ik, Karin op Radio 2 start MNM volgende dinsdag met de zesdelige reeks Taxi Nancy. Daarin zal actrice Ann Pira, vanuit haar personage Nancy, met bekende mensen keuvelen.

De trouwe Thuis-kijker weet het: Nancy De Grote heeft als taxichauffeur haar droomjob gevonden. Wegens de coronacrisis kan ze die niet uitoefenen op tv, dus verkast actrice Ann Pira met haar personage naar jongerenzender MNM. “Nancy krijgt zes bekende Vlamingen in haar taxi en tijdens hun rit gaat ze openhartig met hen in gesprek”, aldus Thuis-producer Hans Roggen. “De gesprekken zijn opgenomen in een studio maar verlopen tegen een geluidsachtergrond die bij het verkeer hoort. De taxirit is dus fictief, maar de interviews zijn echt en dus niet gespeeld. Natuurlijk zijn de vragen van Nancy niet altijd even journalistiek verantwoord maar dat mag je ook niet verwachten van een kleurrijk personage zoals Nancy.”

Nancy uit ‘Thuis’ neemt ook op MNM haar taxi: “Ongelooflijk wat mensen aan ‘Nancy’ durven te zeggen”
Foto: vrt

Dat bevestigt Ann Pira (54): “Ik vind het fijn om via Nancy mensen te mogen interviewen, want het is ongelofelijk wat zij allemaal los kan krijgen. Ik merk ook dat ik als Nancy veel meer durf te vragen dan als Ann, omdat ik mij achter haar kan verschuilen. En ze vertellen mij ook meer. Doordat ik Nancy ben, kan ik veel meer als de flapuit reageren. Als Ann denk ik soms: ‘Oei, wat zeg ik nu?’

De taxiklanten liggen al vast. Tv-maker Steven Van Herreweghe, tv-figuur Kelly Pfaff, zanger Willy Sommers, SP.A-voorzitter Conner Rousseau, Hoodie-acteur Maarten Cop en Red Flames-doelvrouw Justien Odeurs zullen op Nancy’s achterbank plaatsnemen.

Volgens Roggen sluimerde het idee om met de taxi van Nancy iets meer te doen al langer, maar het succes van Ik, Karin — het achtergrondverhaal rond Thuis-personage Karin Baert op Radio 2 — heeft Taxi Nancy de sporen gegeven. Ik, Karin kan ondertussen rekenen op bijna 640.000 luisteraars.

Taxi Nancy vanaf 9 tot 25 juni, di & do 19.10 uur op MNM en in de MNM-app.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees