De Bruyne volgend jaar in Champions League? TAS buigt zich vanaf maandag over beroep van Manchester City

De Bruyne volgend jaar in Champions League? TAS buigt zich vanaf maandag over beroep van Manchester City

Foto: AFP

Het Internationaal Sporttribunaal TAS in Lausanne buigt zich vanaf maandag over het beroep, dat Manchester City aantekent tegen zijn Europese uitsluiting voor twee seizoenen. Wegens de coronacrisis wordt de zaak via videoverbindingen behandeld.

De Europese voetbalbond UEFA besliste eerder dit jaar de Citizens uit te sluiten van Europees voetbal voor de seizoenen 2020-2021 en 2021-2022. Het team van Rode Duivel Kevin De Bruyne werd door de financiële controlekamer van de UEFA gestraft omdat het zich niet heeft gehouden aan de regels van de Financial Fair Play. De Engelsen kregen naast de schorsing ook een boete van 30 miljoen euro opgelegd.

City reageerde, toen de sanctie bekendraakte, niet verrast op het nieuws van de uitsluiting en verklaarde onmiddellijk naar het TAS te zullen stappen. Het sporttribunaal trekt komende week drie dagen uit voor de behandeling van de zaak. Het is niet bekend wanneer het TAS uitspraak doet, maar de bedoeling is dat er duidelijkheid komt voor de loting van het volgende seizoen van de Champions League. (belga)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.