Wat een redding: dierenvrienden reanimeren “Bambi” met succes nadat reekalfje bijna verdronk in meer

Wat een redding: dierenvrienden reanimeren “Bambi” met succes nadat reekalfje bijna verdronk in meer Video: ViralHog KameraOne

Deze twee dierenvrienden wisten dinsdag meteen wat hen te doen stond nabij een meer in Tyler, een plaats in de Amerikaanse stad Texas. Een man genaamd Brian maakte een boottocht met zijn dochter toen hij een reekalfje opmerkte dat dreigde te verdrinken. Hij schepte het dier meteen uit het water en begon samen met een toevallige voorbijganger de reanimatie. Met succes: na wat mond-op-mondbeademing en een hartmassage brachten ze “Bambi” weer tot leven.

Brian had aanvankelijk niet meteen door dat het om een reekalfje ging. “Ik zag wat bruine vlekken in het water en dacht dat het om een dode vis ging”, vertelde hij. “Maar toen ik dichterbij kwam en de witte stippen op de vacht zag, besefte ik dat het om een hert ging.” De man schoot bijgevolg meteen in actie.

Tijdens zijn reddingspoging kreeg hij ook de hulp van een jongeman die toevallig in de buurt was. “Ik voel een hartslag, het is gewoon zwak”, zei hij tijdens de reanimatie. Kort nadien gaf het hertje een duidelijk teken van leven: het bewoog hevig met zijn lichaam, al was het nog niet in staat om recht te staan.

Na kort overleg besloot de jongeman om “Bambi” mee te nemen in zijn wagen voor verdere verzorging. “Was dit hetgeen dat ik dacht te doen vandaag? Nee”, concludeerde hij nog. “Maar ben ik blij dat ik dit aan het doen ben? Absoluut.” Van zodra het dier weer volledig is hersteld, wordt het terug vrijgelaten in de natuur.

bekijk ook

Herten genieten van de rust in park door corona

Kudde herten denkt rustig water te kunnen drinken, tot bloeddorstige python razendsnel toeslaat

Verdwaald hert zet kapsalon op stelten

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees