Conor McGregor kondigt voor de derde maal in vier jaar zijn afscheid aan

Conor McGregor kondigt voor de derde maal in vier jaar zijn afscheid aan

Foto: AP

De Ierse kooivechter en wereldwijde superster Conor McGregor heeft zondag voor de derde maal in vier jaar tijd zijn afscheid aangekondigd. De 31-jarige McGregor deelde op Twitter mee dat hij besloten heeft zich terug te trekken uit het boksen. De Ierse MMA-bokser zei dit eerder al eens in 2016 en 2019, maar nam nadien telkens weer de draad op.

In januari van dit jaar versloeg McGregor de Amerikaan Donald Cerrone in Las Vegas nog met een technische knock-out na 41 seconden in de eerste ronde. De voormalige wereldkampioen is één van de grote sterren van de MMA-organistie UFC (Ultimate Fighting Championship). Hij zorgde in 2016 voor een primeur door als eerste de wereldtitel in twee verschillende gewichtsklassen in bezit te hebben (vedergewicht en lichtgewicht).

Zijn boodschap op Twitter liet hij vergezellen van een foto waarop hij zijn moeder omarmt. “Hallo mensen, ik heb besloten met pensioen te gaan. Bedankt allemaal voor de geweldige herinneringen! Wat een avontuur was het”, meldde McGregor, om eraan toe te voegen dat hij een droomhuis voor zijn moeder zal kopen. (belga)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.