Deceuninck - Quick-Step gaat in juli met ganse ploeg op hoogtestage in Italiaanse Dolomieten

Deceuninck - Quick-Step gaat in juli met ganse ploeg op hoogtestage in Italiaanse Dolomieten

Foto: BELGA

Patrick Lefevere stuurt zijn volledige ploeg op hoogtestage naar het Italiaanse Passo San Pellegrino, (Val di Fassa) van 6 tot 23 juli. Dat zegt Lefevere in De Zevende Dag.

Lefevere kiest voor de Passo San Pellegrino (Val di Fassa), een bergpas in de Dolomieten op een hoogte van negentienhonderd meter. Het Italiaanse Liquigas ging hier in het verleden wel vaker op stage en nu kiest ook het Belgische team voor deze locatie. Hiermee stapt Deceuninck - Quick-Step af van het plan om het team op te delen in bubbels, al naargelang het wedstrijdprogramma. “We kunnen beter met zijn allen samen op hoogtestage gaan”, verklaarde Lefevere. “Hiervoor huren we een volledig hotel af. Als er dan een besmetting is, weten we dat die van binnen de ploeg komt en niet van elders.”

Het Belgische topteam gaat zijn renners ook testen op corona. Die zullen worden afgenomen in de service course in Wevelgem. De renners zullen op afspraak naar West-Vlaanderen komen afgezakt waar ze in een camper zullen getest worden.

Bora naar Sölden

Intussen kennen al meer en meer teams details omtrent hun hoogtestages. BORA hansgrohe trekt met Sagan en co eerstdaags naar het Oostenrijkse Sölden. Deze toeristische regio is sinds kort officieel partner van het team en kende in het verleden al binding met de wielersport dankzij aankomsten in de Ronde van Zwitserland. Met de Timmelsjoch (2500m) en de Rettenbachferner (2800m) in de nabijheid kunnen er voldoende hoogtemeters worden gemaakt. Zowel in Hochsölden als Hoch- en Obergurgl kan op een hoogte van 2000m worden geslapen.

Corrigeer

MEER NIEUWS