Ook broer en zus van Bouloudo opgepakt voor gijzeling van 13-jarige jongen in Genk

Ook broer en zus van Bouloudo opgepakt voor gijzeling van 13-jarige jongen in Genk

Khalid Bouloudo Foto: rr

Genk -

Voor de Tongerse raadkamer moeten dinsdagmorgen acht verdachten verschijnen, die aangehouden zijn in het dossier over de gijzeling van een 13-jarige jongen uit Genk. Ook een broer en een zus van Khalid Bouloudo zijn zaterdag door de onderzoeksrechter aangehouden en opgesloten. Dat heeft het parket van Limburg maandag bevestigd. Zaterdag belandde Bouloudo’s schoonbroer Lahoussine El Haski (44) achter de tralies.

El Haski, vroeger kopstuk binnen de terreurorganisatie GICM (Groupe Islamique Combattant Marocain), is in verdenking gesteld van gijzeling van een minderjarige en van deel te hebben uitgemaakt van een criminele organisatie met de verzwarende omstandigheid als leidend figuur. Zijn raadsman is Hans Valkenborg.

Zaterdag moesten ook Bouloudo’s zus Naima en broer Aziz bij de onderzoeksrechter verschijnen, waarna zij werden aangehouden en naar de gevangenis overgebracht. Strafpleiter Jef Vermassen verdedigt Naima. Bouloudo’s andere zus Samira zit ook in hechtenis. De zussen van Bouloudo hebben dus ook een rol gespeeld in het gijzelingsverhaal van de 13-jarige zoon van E. T. uit Genk.

Drugshandel

E. T. is vorig jaar met de jongen zijn oom M. veroordeeld in een grootschalig proces rond de smokkel van heroïne, cocaïne en xtc in geprepareerde voertuigen met verborgen ruimtes. Volgens advocaat Luk Delbrouck van de familie T. was tijdens het proces te veel verwezen naar de zogenaamde winsten van de drugshandel.

De familieleden T. zouden met hun drugshandel dertig miljoen waard zijn geweest. Dat zou de ontvoerders ertoe hebben aangezet om het gezin van E. T. te viseren. Er werd in twee schijven, eerst 300.000 euro en dan 30.000 euro, losgeld betaald. De bende gaf de familie tweemaal een teken van leven van de jongen.

Negen huiszoekingen

Nadat de 13-jarige jongen op Pinkstermaandag kort na middernacht na 42 dagen gevangenschap thuis kwam aangewandeld, werden er negen huiszoekingen uitgevoerd, vier in Antwerpen en vijf in Limburg, onder meer in Houthalen-Helchteren, Zutendaal, Maasmechelen en Maaseik. De jongen zou tussen drie locaties zijn verplaatst.

Later vorige week vond een huiszoeking plaats in de ouderlijke woonst van Bouloudo. De ouders waren voor de ramadan naar Marokko vertrokken, maar konden wegens corona nog niet terugkeren. Het huis stond dus leeg. Mogelijk is de ontvoerde jongen daar ook ondergebracht.

Corrigeer

NIEUWS