Diamond League Zürich organiseert competitie op afstand: atleten doen mee vanuit hun eigen land

Diamond League Zürich organiseert competitie op afstand: atleten doen mee vanuit hun eigen land

Allyson Felix doet ook mee vanuit de VS Foto: AP

De Diamond League-meeting in het Zwitserse Zürich, die vanwege het coronavirus geannuleerd moest worden, organiseert op 9 juli competities op afstand met daarin heel wat toppers uit de atletiekwereld.

Onder meer Allyson Felix, Noah Lyles, Christian Taylor, Dalilah Muhammad, Shaunae Miller-Uibo, Ekaterini Stefanidi, Andre De Grasse, Omar McLeod en Jimmy Vicaut bevestigden hun deelname al. De deelnemers zullen hun competitie telkens in een stadion in hun eigen land afwerken. Zeven stadions, waaronder het Letzigrundstadion in Zürich waar de Diamond League in september moest worden afgesloten, werden daarvoor voorzien.

De atleten worden onderverdeeld in drie ploegen (Europa, VS en de rest van de wereld) en zullen strijden in acht competities, vier bij de mannen en evenveel bij de vrouwen. Per competitie neemt er telkens één atleet per ploeg deel. Het event wordt live op televisie uitgezonden en zal ongeveer anderhalf uur duren. De traditionele atletiekcompetities staan op het programma, zoals hink-stap-springen en polsstokspringen, maar ook competities die in normale omstandigheden weinig aan bod komen, zoals de 100 yards (91,44m) en de 300m horden.

Eerder werd met de Ultimate Garden Clash al een soortgelijk initiatief genomen. Op echte werk is het nog wachten tot medio augustus, dan staat er een internationale meeting in Monaco op het programma. Het coronavirus heeft het atletiekseizoen helemaal overhoop gehaald, door het uitstel van de Olympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio en de annulering van het EK in Parijs.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.