Antwerpen verhoogt fietsveiligheid langs Albertkanaal na moord op Julie Van Espen

Antwerpen verhoogt fietsveiligheid langs Albertkanaal na moord op Julie Van Espen

Archiefbeeld Foto: Photo News

Antwerpen -

In Antwerpen wordt de omgeving van het Albertkanaal in Merksem de komende weken opgeruimd en verfraaid om het jaagpad aantrekkelijker en veiliger te maken voor fietsers. Het zwerfvuil en sluikstort zal er worden opgeruimd en het groen gesnoeid. De onderdoorgangen van bruggen worden dan weer versierd met street art. Het gaat om maatregelen in de nasleep van de moordzaak rond Julie Van Espen.

De stad Antwerpen heeft het voorbije jaar al verschillende maatregelen genomen om de fietsveiligheid langs het Albertkanaal, de route die Julie Van Espen nam toen ze werd vermoord, te verhogen. Het gaat onder meer om het verbeteren van de veiligheidsbeleving zodat meer fietsers er gebruik van zouden maken en er dus meer sociale controle zou komen. Sommige stukken werden al heraangelegd en extra verlicht en ter hoogte van de oversteekplaats aan de IJzerlaan waar de fietsbrug eindigt staat er een camera, net als ter hoogte van de Eugeen Meeusstraat aan de Vaartkaai.

De komende weken wordt er vooral ingezet op netheid en verfraaiing. Het jaagpad, de Vaartkaai, Carrettestraat en Straatsburgdok-Noordkaai krijgen een veegbeurt en een reiniging van de rioolkolken. De oneffenheden in het jaagpad worden er weggewerkt en Street Art Antwerp engageerde zich om op de blinde muur van het bedrijf Candico naast de Burgemeester Gabriel Theunisbrug een kunstwerk te maken voor alle slachtoffers van seksueel geweld. Er komt ook street art op onder meer de pijlers van de brug van de Antwerpse Ring, de muur van de spoorwegbrug en de pijlers van de Noorderlaanbrug.

Op langere termijn wil de stad ook de integratie van industrie en wonen in de wijk Dokske onderzoeken en de zone aan de IJzerlaanbrug heraanleggen om er een ontmoetingsruimte te creëren. Tijdens de komende Oosterweelwerken wordt er extra aandacht besteed aan werftoezicht.

Corrigeer

NIEUWS