Mode

Ontwerper Philipp Plein heeft zichzelf in nesten gewerkt

Ontwerper Philipp Plein heeft zichzelf in nesten gewerkt

Foto: Wim Hendrix

Philipp Plein en Ferrari zijn al meer dan een jaar in een juridische strijd verwikkeld omdat de ontwerper het automerk zou gebruiken om zijn creaties mee te promoten. Om een einde te maken aan dat conflict stelde Plein voor om 200.000 dollar te schenken aan Black Lives Matter in naam van Ferarri, maar dat komt hem nu op kritiek te staan.

Op tijd en stond pakt Philipp Plein op Instagram uit met foto’s van hemzelf bij een Ferrari en bijpassende outfit. Het dure automerk wil echter niet gelinkt worden aan de Duitse ontwerper en sleepte hem voor de rechtbank. De Italiaanse autobouwer claimt dat Plein Ferrari gebruikt om zijn creaties mee te promoten terwijl het daar geen toestemming voor heeft gegeven.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Philipp Plein (@philippplein) op

De juridische strijd tussen de twee partijen sleept ondertussen al meer dan een jaar aan. Volgens Plein zou Ferrari in eerste instantie zo’n 1,7 miljoen euro van hem hebben geëist, maar ondertussen werd dat bedrag al teruggebracht naar 170.000 euro. In plaats van het bedrag aan Ferrari te storten, stelt hij nu voor om dat bedrag over te maken aan Black Lives Matter in naam van het automerk.

“Sukkel”

Niet alleen weigerde Ferrari het aanbod, het kwam de Duitser ook nog eens op heel wat kritiek te staan op sociale media. “Hij gebruikt het lijden van zwarte mensen om geen 200.000 dollar te moeten betalen voor zijn eigen fout. Hoe racistisch en doof kun je eigenlijk zijn?”, reageert iemand. “Hij is altijd een sukkel geweest, maar nu heeft hij wel een dieptepunt bereikt. Ik hoop dat modejournalisten, celebrities en influencers niet langer zijn shows zullen bijwonen.”

Het is lang niet de eerste keer dat de ontwerper in opspraak komt. Zo kreeg hij in 2019 nog het internet over zich heen omdat hij het uiterlijk van een modejournaliste had beledigd nadat die een slechte recensie had geschreven over zijn modeshow. Eind februari kreeg hij ook kritiek omdat hij een show had opgedragen aan de toen pas overleden basketter Kobe Bryant. Bijzonder smakeloos, vonden velen toen.

 

Corrigeer

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees