Aanschuiven voor het eerste echte 'corona-abonnement' aan de Ghelamco Arena

"Geen vol stadion? Wij zullen wel lawijt maken voor 20.000!"

Virussen houden voetbalfans niet tegen. Deze ochtend om half acht stonden de eerste fans al klaar aan de Ghelamco Arena om er tegen het middaguur hun eerste 'corona-abonnement' voor het nieuwe seizoen op te halen. Eric Van Cauwenberghe (73) komt al naar de Gantoise van in de tijd van 'de roste Willems', zijn vrouw Rosina (69) sloot aan in de Ghelamco Arena. Met hoeveel ze in de Gentse voetbaltempel gaan zijn en wanneer, daar maken ze zich niet druk over. "Wij zullen wel lawijt maken voor 20.000!", lacht Rosina die al van vijf uur uit de veren was.

De onlineverkoop voor 2020-2021 startte al vorige week, zij het met heel wat technische problemen. Het was overigens het belangrijkste gespreksonderwerp bij de meer dan 100 fans die vlak voor het middaguur stonden aan te schuiven in de zon. "Voor Tomorrowland verkopen ze 300.000 tickets op een paar uur, hier 20.000 man bedienen via een website, lukt niet", foetert een man die een paar mails naar het secretariaat toont op zijn smartphone.

Vanaf twaalf uur mochten telkens acht klanten naar binnen, om door vier medewerkers van de ticketing te worden bediend. Eens de eerste abonnementen onder het plexiglas schoven, was de corona-ellende vlug vergeten en was het vooral uitkijken naar de belangrijkste bijzaak ter wereld: sprankelend voetbal, van de Gantoise.

Morgen leest u meer over de eerste dag aan de loketten van de Ghelamco Arena in de gedrukte stadskrant.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio