Bestuur plaatst 'verkeerspoort' in Tiensestraat

Bestuur plaatst 'verkeerspoort' in Tiensestraat

Het poorteffect in de Tiensestraat mist de doelstellingen niet. Foto: IF

De gemeente Kortenaken heeft een wegversmalling geplaatst in de Tiensestraat om op die manier het centrum en de zone 50 beter af te bakenen. Het plaatsen van zulke 'poorten' maakt onderdeel uit van het gemeentelijk mobiliteitsplan. Het bord van de zone 50 werd tegelijkertijd opgeschoven richting het centrum.

“We krijgen regelmatig meldingen van bewoners dat er snel wordt gereden op verschillende plaatsen", zegt schepen van Mobiliteit Kristof Mollu (CD&V). "De politie controleert op overdreven snelheid en we communiceren deze resultaten om meer bewustzijn te creëren. Maar soms is een bestuurder onoplettend en weet hij niet dat de snelheidslimiet verandert."

"Snelheidcontroles hebben niet als doel om die bestuurders te verbaliseren. Daarom trachten we hen dan ook attent te maken op de verandering van snelheidslimiet. De resultaten zullen geëvalueerd worden door de Verkeersraad. Bij een positief resultaat kan deze techniek ook op andere invalswegen tot de kern van Kortenaken en Ransberg worden toegepast”.

In het ontwerpdossier voor de rioleringswerken in de Heerbaan in Kersbeek en in Miskom, zijn gelijkaardige poorteffecten opgenomen..De werken starten later dit jaar. "Ook voor het fietspadenproject op de Neerlintersesteenweg zal het studiebureau hiermee rekening houden", besluit schepen Mollu.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio