Burgerparticipatie #watbeliefteru9070 buigt zich over relanceplan

Burgerparticipatie #watbeliefteru9070 buigt zich over relanceplan

Conforma schonk in volle coronacrisis 1250 liter ontsmettingsalcohol aan de gemeente en de scholen Foto: Geert Herman

Destelbergen -

Stilaan laten we het coronavirus achter ons, met een positieve blik op de toekomst. De gemeente ondersteunt de heropbouw, met het relance-initiatief #watbeliefteru9070helpt dat de lokale burgerinspraak opnieuw meeneemt.

“Dat er een opbouw nodig is na deze moeilijke periode, daar nemen wij als lokaal bestuur onze verantwoordelijkheid. Maar wij doen dit in overleg”, zegt burgemeester Elsie Sierens (Open VLD).

Destelbergen trok al de kaart van de burgerparticipatie bij het bepalen van het gemeentelijk beleid en breit daar nu een stevig vervolg aan. Het burgerpanel en de opgerichte adviesfora worden opnieuw geraadpleegd, dit keer rond vier thema’s: levenskwaliteit, economie, solidariteit en zorg en gezondheid.

Enquête

“De representatieve groep kritische burgers die verder met ons willen meedenken , mogen opnieuw aan de slag. Samen met gemeenteraadsleden, lokale middenstanders, schooldirecties en maatschappelijk werkers”, vertelt burgemeester Elsie Sierens. “Wij zullen onze informatie dit keer verzamelen aan de hand van een enquête. Zo moeten we als lokaal bestuur een verschil kunnen maken en in diverse sectoren daadwerkelijke hulp kunnen bieden bij de heropstart van de samenleving na corona.”

Het relance-initiatief zou op de eerste gemeenteraad na de zomervakantie moeten goedgekeurd worden, samen met een herwerking van de meerjarenplanning.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio