Restaurantuitbaters veroordeeld tot 723 (!) jaar cel na bizarre scam

Restaurantuitbaters veroordeeld tot 723 (!) jaar cel na bizarre scam

Foto: Shutterstock

Twee restauranteigenaren in Thailand zijn veroordeeld tot 723 jaar gevangenisstraf nadat ze klanten hadden bedrogen met een promotie van 2 euro voor een buffet zeevruchten.

Aan klanten werden vouchers verkocht door de restauranteigenaars Apichart Bowornbancharak en Prapassorn Bawornban, wat hen het recht gaf om van het buffet te eten tegen een ongelooflijk lage prijs. Tot 20.000 mensen kochten voor 50 miljoen Thaise baht (14 miljoen euro) aan waardebonnen, meldde De Thai Public Broadcasting Service, een openbare omroepdienst in Thailand

Maar hierdoor konden klanten niet meteen hun voucher gebruiken, moesten ze reserveren en werden ze op een wachtlijst gezet van enkele maanden. In maart kondigde het bedrijf - Laemgate Infinite - de sluiting aan, met het argument dat het niet genoeg vis kon krijgen om aan de vraag te voldoen, wat leidde tot klachten van honderden ontevreden klanten tegen het bedrijf en de mede-eigenaars wegens fraude.

1.146 jaar gevangenisstraf

Het paar werd gearresteerd voor oplichting door middel van valse berichten, en werden elk veroordeeld tot elk 1.146 jaar gevangenisstraf. Nadat Bowornbancharak en Bawornban schuldig hadden gepleit, werd hun straffen gehalveerd tot 723 jaar elk.

Hoewel het niet ongebruikelijk is dat degenen die schuldig zijn bevonden aan fraude in Thailand worden veroordeeld tot lange gevangenisstraffen, beperkt de Thaise wet de gevangenisstraf voor openbare fraude tot 20 jaar. Laemgate Infinite kreeg ook een boete van 1,8 miljoen baht (51.668 euro) en het paar en het bedrijf werd veroordeeld tot betaling van 2,5 miljoen baht (71.754 euro) aan schadevergoeding aan de slachtoffers.

Corrigeer

MEER NIEUWS