Ultimate Tennis Showdown wegens noodweer dag uitgesteld, Goffin start zondag tegen Gasquet

Ultimate Tennis Showdown wegens noodweer dag uitgesteld, Goffin start zondag tegen Gasquet

Foto: Photo News

De Ultimate Tennis Showdown is zaterdag door het slechte weer niet van start kunnen gaan. Alle wedstrijden van zaterdag werden tot maandag uitgesteld, de programmatie voor zondag blijft ongewijzigd. David Goffin (ATP-10) speelt zondagavond (21u00) zijn eerste match tegen de Fransman Richard Gasquet (ATP-50). Maandag geeft hij de Italiaan Matteo Berrettini (ATP-8) partij.

Naast Goffin, Gasquet en Berrettini zijn de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-6), de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP-56), de Australiër Alexei Popyrin (ATP-103), de Duitser Dustin Brown (ATP-239) en de Fransen Benoît Paire (ATP-22), Lucas Pouille (ATP-58) en Elliot Benchetrit (ATP-208) de deelnemers in Nice. Die laatste vervangt de eerste twee speeldagen de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-3), die aan een exhibitietoernooi van Novak Djokovic (ATP-1) deelneemt.

Organisator Patrick Mouratoglou, coach van Serena Williams, wil met het toernooi een nieuw, jonger publiek naar het tennis trekken. Vijf weekends lang zullen tien wedstrijden afgewerkt worden. De spelers treffen elkaar in de vorm van een kampioenschap. De zes best geklasseerde spelers stoten door. Nummers een en twee zijn rechtstreeks geplaatst voor de halve finales. De overige vier spelers spelen een play-offtoernooi voor de laatste twee plaatsen bij de laatste vier.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.