VZW brengt jongdementie onder de aandacht

VZW Het Ventiel lanceert app met Yves Lampaert en Linde Merckpoel

Linde Merckpoel en Yves Lampaert zijn meter en peter van het project. © loh

Het Ventiel is een vereniging die jongdementie in de kijker zet. Daarvoor wilden ze een groot fietsevenement organiseren. Omdat dat nu niet kan, ontwikkelde de vzw een app met de tochten én een wandeltocht.

Kris Vanhee

Het zou een groots evenement worden. Een fietstocht met velen. Om Het Ventiel meer bekendheid te geven, om wie jongdementie heeft ook een doel voor ogen te houden. De organisatoren moesten door corona een alternatief bedenken. Ze spraken wielrenner Yves Lampaert en radiopresentatrice Linde Merckpoel aan als peter en meter van hun project.

Zaterdag werd de app met grote trom voorgesteld. Radioman Jan Hautekiet, voorzitter van Het Ventiel, Rick De Leeuw en tal van anderen waren present op Kortrijk Weide. Daar ligt de start en aankomst van het fietsparcours. Yves Lampaert heeft de tocht al gereden: “De route is 98 kilometer lang en vaak stevig. Je fietst richting de Vlaamse Ardennen via het Ventielbos. Het is een opwarmer voor 2021 wanneer de echte tocht met een grote groep kan doorgaan.”

Wandeling

Families met kinderen kunnen de wandelformule uittesten. Linde Merckpoel heeft de wandeling uitgeprobeerd: “Vijf kilometer is ze, maar je bent wel eventjes zoet. Je maakt ondertussen kennis met jongdementie. Het traject is toegankelijk en rolstoelvriendelijk en er zijn heel wat rustpunten. Je hoeft geen geoefende wandelaar te zijn.”

De eerste echte editie van ‘In het wiel van Het Ventiel’ vindt plaats op 10 en 11 juli 2021. Intussen kun je dus zelf al op tocht. De apps zijn gratis te downloaden op de smartphone.

www.inhetwielvanhetventiel.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus