Lintse bibliotheek heropent

Bibliothecaris neemt na 36 jaar dienst afscheid

Bibliothecaris neemt na 36 jaar dienst afscheid

Bibliothecaris Marc wuift de bib uit Foto: Marc Aerts

Lint -

De bibliotheken in de Antwerpse zuidrand zijn weer bijna allemaal open na de verplichte sluiting tijdens de lockdown. In Lint gaat de bib maandag van start met een nieuwe bibliothecaris, en dat na 33 jaar.

De bezoekers van de bibliotheken in Lint en Borsbeek zijn vanaf maandag weer welkom, terwijl de bib van Wommelgem woensdag als laatste in de zuidrand herstart. Voor de Lintenaren zal er naast de veiligheidsmaatregelen nog een aanpassing zijn. Bibliothecaris Marc Aerts is met pensioen en wordt vervangen door Diederik Delvaux.

“Maar ik zal nog geregeld op bezoek komen”, reageert Marc, die gedurende 36 jaar in dienst was bij de gemeentelijke bibliotheek in De Witte Merel. “De eerste drie jaar was ik nog gewoon medewerker. Daarna werd ik bibliothecaris, toen mijn voorganger met pensioen ging.”

Hij ziet één grote verandering sinds midden de jaren tachtig. “Ongetwijfeld de digitalisering. Ik heb destijd nog manueel reserveringen van boeken gedaan. De computer met het besturingssysteem MS DOS begon zijn intrede te doen tijdens mijn beginjaren. Wat later gaven we in de bib een tiental computerlessen over internet, WordPerfect en Excel per jaar.”

Ondanks deze digitalisering is Marc zeker dat een bibliotheek altijd zijn plaats zal hebben in een gemeente. “Boeken en het digitale verhaal moeten elkaar aanvullen. Daarom is het belangrijk dat men zich blijft afvragen wat mensen van een bibliotheek verwachten. In Lint wordt werk gemaakt van het Huis van de Lintenaar waar ook de bib zijn plaats zal hebben. Zo’n vernieuwde infrastructuur is altijd een kans voor de bloei van een bibliotheek”, besluit Marc, die de afgelopen weken zijn loopbaan afsloot met het maken van boekenpakketten voor de afhaalservice.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio