Geert Wellens vindt onderdak bij jeugdteam Tormans-Acrog: “Ik moet me enkel met het sportieve bezighouden”

Geert Wellens vindt onderdak bij jeugdteam Tormans-Acrog: “Ik moet me enkel met het sportieve bezighouden”

Foto: BELGA

Balen -

Nadat hij jaren duivel-doet-al was bij het Kempense vrouwenveldritteam Vondelmolen, trekt ook Geert Wellens nu een andere kaart. Bij jeugdteam Tormans-Acrog, het vroegere Balense BC, wordt hij de verantwoordelijke voor de vrouwen en de opkomende talenten.

“Dat ik me nu enkel met het sportieve zal moeten bezighouden, wordt het grootste en belangrijkste verschil met de taken die ik bij Vondelmolen uitvoerde”, zegt Geert Wellens. “De voorbije jaren moest ik me vaak ook nog bij de sponsors melden of ervoor zorgen dat de rensters het nodige materiaal konden krijgen. Bij Tormans-Acrog is dit allemaal geregeld, waardoor ik meer tijd voor mezelf zal hebben. Je mag niet vergeten dat ik ook nog een voltijdse job bij Defensie heb.”

Met Sterre Vervloet, Mirthe Van Den Brande en Julie Brouwers bracht de jongste van de broers Wellens tijdens het afgelopen WK nog drie juniores aan de start. Toch maakt dat trio de overstapt niet mee.

“Ik heb tegen Sterre Vervloet gezegd dat ze de kans die ze krijgt om met Marc Herremans te gaan samenwerken, moet grijpen. Ook Van Den Brande en Brouwers zullen naar alle waarschijnlijkheid een ander pad kiezen. Onze wegen scheiden in de beste verstandhouding. Shana Maes trekt wel mee naar Tormans-Acrog.”

Geert Wellens krijgt bij Tormans - Acrog meerdere taken.

“De focus ligt bij het opleiden van de meisjes aspiranten en de nieuwelingen. Ik ga ook de jongens die voluit voor de cross kiezen ondersteunen. En als uitsmijter ga ik samen met Bart talenten opsporen. Dat ik niet enkel nog de wedstrijden van de vrouwen zal bekijken, is ook een verandering waar ik naar uitkijk.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.