Tomorrowland onthult virtueel sprookjespodium

Tomorrowland onthult virtueel sprookjespodium

Dit jaar geen vuurwerk, watervallen of acrobaten op de weide in Boom. Maar zelfs wanneer Tomorrowland enkel virtueel kan doorgaan, pakt de organisatie uit met een straf podium. Dankzij een eerste voorsmaakje weten de fans nu al hoe het digitale festival er straks zal uitzien.

De zestiende editie van Tomorrowland stond gepland voor de laatste twee weekends van juli. Maar ook daar stak het coronavirus een stokje voor. Als zoethoudertje lanceert de organisatie op 25 en 26 juli een digitaal festival, waarbij meer dan zestig dj’s een set draaien via livestream. Naast grote namen als Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta en Martin Garrix horen daar ook knappe ‘visual effects’ bij. Een 3D-eiland, bijvoorbeeld, met acht digitale podia. Het virtuele hoofdpodium gaf Tomorrowland maandagmiddag al prijs.

Dat oogt zo mogelijk nog imposanter dan wat de bezoekers in Boom doorgaans voorgeschoteld krijgen. Een spierwitte tempel, omringd door gouden pilaren en met een 3D-stad erachter. De ‘festivalgangers’ kunnen via computer, smartphone en tablet rondwandelen op het digitale terrein – zonder behulp van VR-bril – en er zo vrienden ontmoeten. Op de acht podia lanceren de artiesten nieuwe muziek en video’s, en naast dj-sets staan ook andere interactieve activiteiten gepland, zoals webinars, games en workshops.

Veel Belgen

Tussen de zestig artiesten – met ook Armin van Buuren, Paul Kalkbrenner, Steve Aoki en Tiësto – staan traditiegetrouw veel Belgen: naast Dimitri Vegas & Like Mike kruipen ook Charlotte de Witte, Amelie Lens, Netsky en Lost Frequencies achter hun knoppen. “We hebben met opzet nog geen livestreams gedaan tijdens de lockdown, zodat dit extra speciaal wordt”, zegt Dimitri Vegas. “We mochten ook de ontwerpen van de andere digitale podia al eens zien. Het wordt iets uniek.”

Het digitale festival vind plaats op 25 en 26 juli, telkens tussen 16 uur ’s middags en 1 uur ’s nachts, en is toegankelijk via tomorrowland.com. De ‘entreetickets’ zijn vanaf donderdag 18 juni te koop.

Tomorrowland onthult virtueel sprookjespodium
Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees