Anderlecht speelt binnenkort op Kempense compost

IOK Afvalbeheer dumpt 250 ton Kempense compost voor het Lotto Park van RSC Anderlecht. Foto: IOK Afvalbeheer

Merksplas -

RSC Anderlecht is drie weken geleden gestart met het volledig vernieuwen van het hoofdveld in het Lotto Park. Opvallend is dat de groeistof voor die fonkelnieuwe grasmat uit Kempens afval wordt gehaald.

In voetbalmiddens is het bekend dat de grasmat in het Lotto Park al langer oorzaak is van kopzorgen bij paars-wit. De onverwachte seizoensstop door de coronacrisis gaf RSC Anderlecht de mogelijkheid om dat probleem grondig aan te pakken. De club startte eind mei met het volledig afgraven van het hoofdveld, om er vervolgens een nieuw drainage-, beregening- en veldverwarming systeem te installeren. De grasmat bestaat uit een mix van natuurlijk gras en kunstgrasvezels die volgens de Grass Master technologie geïnjecteerd worden. Dat moet tegen augustus klaar zijn.

Kwaliteit uit de Kempen

Maar het geheime wapen komt uit onze contreien: de verantwoordelijke aannemer bestelde maar liefst 250 ton compost bij IOK Afvalbeheer. Die compost vervaardigt de intercommunale via de gft-installaties in Beerse-Merksplas. “De aannemer had eerder positieve ervaringen met onze kwalitatieve compost, daarom deed hij opnieuw een beroep op onze diensten. Nu maar hopen dat goede compost ook een garantie is voor goede sportieve prestaties”, klinkt het bij IOK Afvalbeheer.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio